„Manapság az ápolt, fiatalos megjelenés már nem csak a nőknél, hanem a férfiaknál is elvárás. A sikeres férfinak elengedhetetlen a jó megjelenés. Ehhez a jó megjelenéshez pedig ugyanúgy hozzátartozik az ápolt arcbőr, mint az igényesen megválasztott cipő vagy egyéb kiegészítő. Nincs baj sem az öregedéssel, sem pedig a ráncokkal, ez egy természetes folyamat, amely mögött rengeteg emlék, történet és élettapasztalat áll. 

Viszont ez a folyamat késleltethető, néhány életmódbeli változtatással sokkal tovább lehet megőrizni a fiatalos arcbőrt. Nem, nem csak a nők miatt, de az önbizalomra, magabiztos fellépésre, általános közérzetre is hatással van, hogy ki néz vissza ránk a tükörből.

ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK A 3 LEGGYAKORIBB ROSSZ SZOKÁST, AMELY ELŐSEGÍTI A FÉRFI ARCBŐR ÖREGEDÉSÉT!

1. DOHÁNYZÁS, ÁTBULIZOTT ÉJSZAKÁK ÉS A TÖBBI…

A dohányzás talán az egyik leghatékonyabb módja a lista összes többi eleme közül annak, hogy idő előtt legalább 10 évvel idősebbnek tűnj. Nem is beszélve az egészségről és a dohányzás után letagadhatatlan szagokról. A berögződött mozdulatok felerősítik a száj körül lévő barázdákat, maga a dohányzás hatására pedig kevesebb oxigén jut a szövetekbe, az arcbőr fakó lesz és élettelen. Az egyetemi évek alatt átbulizott éjszakák sem múlnak el nyomtalanul, pláne, ha néhány évet ráhúztál még erre… Persze szó sincs róla, hogy ne lehetne szórakozni, de ha valaki sportot űz az éjszakázásból, az előbb utóbb az arcán is meg fog látszani.

2. SZOLÁRIUM, NAPOZÁS FÉNYVÉDŐKRÉM NÉLKÜL…

Sok férfit kiráz a hideg a gondolattól, hogy naptej, napfényvédő krém kerüljön a bőrére. Nem csak a bőr idő előtti öregedése a veszély, de a bőrrák, a különböző bőrproblémák kialakulása is. A napfényvédő krém nem ciki, igaz ez nem csak nyáron, de télen síeléskor is.

A szolárium túlzott használata sem kedvez bőrünknek, érdemes ezt is csak mértékkel használni, ha szeretnéd megőrizni fiatalos arcbőröd minél tovább.

3. ARCÁPOLÁSI RUTIN HIÁNYA

Szemkörnyék ápoló, hidratálókrém, éjszakai krém, kozmetikai arckezelés… Ha ezek közül választani kellene, akkor egy hidratálókrém és egy szemkörnyékápoló rendszeres használata hosszú távon segít megőrizni a bőr fiatalos állapotát, rugalmasságát. A szem körüli szarkalábak az első árulkodó jelek, mert itt a leggyengébb a bőr. Az éjszakai krémek textúrája nehezebb, de jobban elősegítik a regenerálódást, ha külön nem is szeretnél ilyet használni, legalább a hidratáló krémmel érdemes reggel és este is bekrémezni az arcbőrt. Manapság már szuper szemkörnyékápoló kezelések is vannak egy-egy kozmetikában, amelyek nem csak eredményesek, de kifejezetten kellemesek is. Nem kell itt sem túlzásokba esni, de 30 körül már érdemes egyszer-egyszer kozmetikus szakemberhez is eljárni prevenciós célzattal.