Tudom-tudom , azt gondolod megint egy újabb ötlet és okosság otthoni hajápolás témában! De Hé! Én és fodrász kollegám sok mindent kipróbáltunk , így a valóban bevált tippeket olvashatod most! 

Először is vizsgáljuk meg, vagy kérjünk szakértői véleményt !

Például, hogy milyen tipusú a hajunk (zsíros, száraz, töredezett, vékonyszálú, kócos, korpás stb..)Illetve, hogy vele a teendőnk? Ugyan is csakis akkor lesz hatékony az otthoni hajápolás , ha számunkra megfelelő ápolási módszert alkalmazunk. 

Másodszor is nézzük meg, hogy mi alapján vásároljunk sampont, balzsamot, esetleg pakolást! 

Hallotál már a szilikonról? Sajnos elég sokat hallani és olvasni róla ennek káros hatásáról peddig ennek ellenére a legtöbb sampon és hajápoló tartalmazza  ezt az adalékot. Erről majd késöbb még beszámolunk egy következő cikkünkben . 

De térjünk vissza az otthoni hajápolásra . Adok pár tippet :

Olívaolaj:

Az olíva olaj nem csak a főzésnél, hanem a haj gondozásában is jótékony hatással bír, Melegíts fel egy kevés olajat, majd kent be vele a hajvégeket, és hagyd hatni egy órán keresztül zuhanysapka alatt Az idő letelte után pedig mos hajat a szokásos módon. 

A természetes olajok megerősít a hajat ráadásul nagyon egyszerűen használhatók. Ezen kívül a száraz töredezett hajra a tojás is nagyszerű gyógyír.

Kókuszolajos-avókádós pakolás:

A finomítatlan kókuszolaj, ugyan olyan jó a fejbőrödnek, mint olíva. Keverd össze egy érett avokádóval és a hatás még csillogóbb haj lesz. A keveréket hagyd a hajadon legalább 35-40 percig .

Tojásos pakolás:

Keverj össze 3 evőkanál olívaolajat, 1 evőknál mézzel és 1 tojássárgájával. Vidd fel a keveréket a fejbőrödre és a hajad teljes hosszára , húzz egy zuhanysapkát a fejedre, majd hagyd hatni 30 percig és mosd meg hajad a szokásos módon.

Igérem jövök még tippekkel de elöbb próbáljátok ki ezeket . Nem fogtok csalódni 🙂